AAA – Aplec d’arts aplicades l’art al servei de les comunitats

L’Aplec d’Arts Aplicades és una trobada. Un seminari. Un espai de reflexió.
Dijous 16, Divendres 17 i dissabte 18 de novembre del 2017
Al barri del Raval. Carrer Hospital, 56 als Jardins de Rubió i Lluch, entrant a mà dreta.
L’Aplec d’Arts Aplicades reunirà a més de 20 entitats i professionals durant 3 dies dedicats a les arts al servei de la comunitat.

L’Aplec s’estructura en tres eixos: “La importància de la informalitat”, “Les arts comunitàries: entre allò artístic i transformador” i “Metodologies i impacte”. S’articula a través de ponències, taules rodones, tallers i  espectacles. Amb això entenem que tan important és seure i estructurar el pensament com aixecar-se i posar-lo en moviment.

La primera edició d’aquest aplec es centra sobretot en els processos comunitaris de base; en les experiències que es desenvolupen, de vegades en silenci, als barris; accions a la ciutat amb un gran impacte local o personal que generen estratègies innovadores per l’entesa intercultural i entre comunitats, per promoure la diversitat i la seva integració i acollir la veu de col·lectius minoritaris a través de l’expressió artística.

El programa de l’AAA compte amb la participació d’entitats enfocades al teatre i la performance, al circ, a la dansa, a la poesia o a la música, com a eines de transformació social. A més es presentaran publicacions de l’editorial Neret i hi haurà una exposició fotogràfica sobre el barri del Raval. Un conjunt d’iniciatives de base que fa anys que treballen activament per una Barcelona, i una societat, més dialogant i integradora a través de les arts.

L’editorial Neret farà un recull del treball per generar materials de divulgació sobre les arts aplicades i així cobrir la manca de recursos bibliogràfics sobre aquest àmbit i un equip d’audiovisuals acompanyarà les jornades per fer-ne un “registre creatiu”. També hi haurà la mostra de peces de teatre comunitari, una d’elles liderada per Antoni Mas, membre d’INCA, amb el suport de l’Institut del Teatre amb joves de l’espai de joves TEB i Projecte Franja.

Desitgem que aquesta edició de l’Aplec sigui un lloc de trobada fructífer per al debat i la convivència de professionals de tot arreu. Una oportunitat per inspirar-nos amb l’experiència de les entitats i persones convidades.

L’Aplec es celebra al Raval gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de La Capella, i gràcies a l’esforç de l’equip de voluntaris  i voluntàries de l’entitat organitzadora.

Ens sentim molt agraïts i agraïdes per la resposta de totes les entitats i professionals que s’han obert a la proposta amb tanta implicació i els quals trobareu en el programa de les jornades.

Per més informació:  projectes.inca@gmail.com

Jornadas

Jueves 16 de Noviembre: “La importància de la informalitat”
Viernes 17 de Noviembre:  “Les arts comunitàries: entre allò artístic i transformador”
Sábado 18 de Noviembre: “Metodologies i impacte”

Talleres

Sábado 18 de Noviembre

10h – 12h        Reconstruir la ficció con  Alicia Reyero en la Sala Capoeira. Can 60 C/Riereta 20 bis
12h – 14h        Cossos Visibles con Antonella D’Ascensi en la Sala Capoeira. Can 60 C/Riereta 20 bis
11h – 13.30h   Teatre Intimista i Immersiu   con Stefano d’Argenio en la sede de INCA Catalunya. Can 60 C/Riereta 20 bis
10h – 12h        L’artesania del circ con Francesca Lissia Celso Pereira en C/ Hospital, 56 als Jardins de Rubió i Lluch, entrant a mà dreta
12h – 14h        Bots pel canvi con Basket Beat con Josep Aragay en C/ Hospital, 56 als Jardins de Rubió i Lluch, entrant a mà dreta